Social

Elevii din Ohaba și Sâncel trec în sistem online de săptămâna viitoare

Elevii din două comune din Alba, unde erata de infectare este de 7,31, respectiv de 6,57, participă, săptămâna viitoare, la cursuri în sistem online, cu excepția preșcolarilor.

„În săptămâna 27 septembrie – 1 octombrie 2021, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ, 460 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul 1. Unitățile de învățământ din localitățile Sâncel și Ohaba vor funcționa în Scenariul 2”, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. În Sâncel, rata de infectare este de 7,31, iar în comuna Ohaba, de 6,57.

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 70 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate în 55 clase. Este vorba de 5 grădinițe, 9 școli generale și 18 licee.

Spre comparație, în urmă cu o săptămână, erau doar 7 elevi confirmați cu CoViD – 19 în unitățile de învățământ din Alba.

În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 16 persoane au fost testate pozitiv

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.