Social

Femeie de aproape 102 ani s-a vindecat de CoViD-19. Centenara era vaccinată

Fotografie generică

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din județul Alba, s-a vindecat de CoViD-19, la fel ca fiica sa, de 80 de ani, cele două fiind externate vineri din Spitalul Municipal Blaj.

Ambele femei erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile în spitalul din Blaj, la Secția Infecțioase, însă, în final, au reușit să învingă boala. Informația a fost confirmată, pentru Agerpres, de către primarul comunei Sâncel, Ilie Frățilă.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuiește în Sâncel alături de fiica și ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

„Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori și un tort de ciocolată, precum și de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.

De 1 Decembrie, o femeie de lângă Blaj și-a aniversat împlinirea a 100 de ani

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.