Politică

Sâmbătă se va decide cine va fi președintele Partidului Național Liberal

Liberalii se reunesc în congres, sâmbătă, pentru a alege noul președinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîțu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfășura la Romexpo începând cu ora 11,00, sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țară.

În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaților: președintele Klaus Iohannis, precum și reprezentanți ai partidelor politice.

Cei doi candidați la funcția de președinte PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, vor avea la dispoziție câte 20 de minute pentru a-și prezenta moțiunile, urmați fiind de discursurile a câte 5 susținători timp de 5 minute fiecare.

Ludovic Orban candidează, la congres, cu moțiunea „Forța Dreptei”, iar Florin Cîțu cu moțiunea „România Liberală”.

Cu doar câteva zile înainte de reuniunea liberalilor, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat susținerea pentru Florin Cîţu la guvernare, anunțând că va participa la Congresul PNL.

„Îl încurajez pe Florin să continue și să nu se teamă și pe liberali să rămână la guvernare”, a spus președintele Iohannis, într-o discuție cu jurnaliștii care l-au însoțit la New York la Adunarea Generală a ONU, adăugând că „Florin Cîțu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”.

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Național al PNL, cu 2.000 de delegați, pentru alegerea celorlalte funcții de conducere din partid.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creșterea numărului de vicepreședinți pe domenii la 17.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.