Administrație

Primarul Teiușului trage speranța ca „’Anghel Saligny’ să se urnească rapid”

Teiușul, un oraș uitat de lume

Primarul orașului Teiuș, social-democratul Mirel Vasile Hălălai, a declarat luni, într-o conferință de presă la sediul PSD Alba, că speră ca Programul „Anghel Saligny” să se „urnească rapid”, fiindcă, în opinia sa, degeaba se vorbește de mașini electrice dacă sunt încă străzi în România care nu sunt asfaltate.

„Avem ambiții foarte mari. Din păcate, ca toate orașele din România, și nu numai orașele, ca toate localitățile, ne lovim de această problemă a fondurilor, care nu este reglementată nici acum. Așteptăm o iluzie frumoasă numită PNRR, care nu știu dacă se va finaliza și, mai ales, cum se va finaliza, (…). De asemenea, lipsa momentană … văd că se încearcă să se pună ceva în locul acelui PNDL II – ceea ce este absolut necesar pentru administrațiile locale ”, a spus edilul din Teiuș, aflat la cel de-al treilea mandat de primar.

Mirel Vasile Hălălai a făcut referire și la Programul „Anghel Saligny”.

„Trag speranța ca acest Program ‘Anghel Saligny’, care sper să se urnească rapid – să putem să avem parte de un sprijin pentru comunitățile noastre: asfaltul, canalizarea sunt ingredientele absolut necesare pentru o comunitate, pentru înflorirea unei comunități. Nu are culoare politică, nu are miros, nu are gust sau cel puțin așa ar trebui văzute. Degeaba vorbim de mașini electrice, (…), cât timp încă noi mai avem străzi care încă nu sunt asfaltate”, a opinat social-democratul.

Primarul a insistat pe necesitatea aplicării de proiecte pe fonduri europene și de „pornirea” acestor finanțări.

„Din păcate, în ultimul an (…) ne-am limitat doar a lucra pe cele pe care le-am obținut până acum. Condițiile concrete, prin faptul că nu s-au pornit aceste finanțări pe fonduri europene, le simțim cu toții. Asta nu cred că este o notă bună nici pentru cei care conduc România, nici pentru alții. Eu cred că aici ar trebui să se lucreze foarte bine, în caz contrar ne vom trezi într-o chestie interesantă. (…) Un proiect european se întinde pe perioada a minimum doi ani. (…) Dacă în acest moment, noi nu avem programele europene în lucru, o să ne fie extrem de greu mai ales în următoarea perioadă de timp”, a conchis Mirel Vasile Hălălai.

Edilul din Teiuș este unul din cei șapte primari social-democrați din Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.