Sănătate

Se reia activitatea în patru centre de vaccinare

Centri de vaccinare de la Ighiu s-ar putea redeschide în luna octombrie

Patru centre de vaccinare anti-CoViD-19 din județul Alba își vor relua de marți activitatea, iar în celelalte șase în care fluxul nu a fost întrerupt se va reveni la programul mărit de 12 ore pe zi, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, de către Biroul de Presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Începând de marți, 28 septembrie 2021, își reiau activitatea patru dintre cele cinci centre de vaccinare din județul Alba suspendate temporar, iar celelalte șase în care fluxul nu a fost întrerupt vor reveni la program de 12 ore pe zi. Cele care își vor relua activitatea sunt centrele din Ocna Mureș, Teiuș, Cugir și Zlatna. Astfel, de mâine, în județul Alba vor funcționa 10 centre de vaccinare”, se menționează în comunicat.

Celelalte șase centre de vaccinare, care și-au mărit programul la 12 ore pe zi, de la 4 ore în ultimele săptămâni, sunt la Alba Iulia (două), Aiud, Blaj, Sebeș și Câmpeni.

Totodată, potrivit DSP Alba, va continua să funcționeze și punctul mobil de vaccinare amplasat în Alba Iulia, cu program de funcționare 10,00 – 14,00, de luni până vineri.

„Menționăm că al 11-lea centru de vaccinare din județ, și anume cel de la Ighiu (Moderna), va fi redeschis cel mai probabil de luna viitoare”, precizează DSP Alba.

La toate centrele din județ, vaccinarea se poate face fie pe bază de programare prin platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, fie prin prezentare directă. De marți, este disponibilă și a treia doză de vaccin.

În județul Alba, numărul total de vaccinări a ajuns la 185.382, dintre care 98.727 – doza I, 86.655 – doza II și 9.447 – Johnson&Johnson. Asta înseamnă că au schema completă de vaccinare peste 96.000 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.