Administrație

Coronacriza. Guvernul va aloca fonduri pentru medicamente și pregătirea paturilor ATI

Guvernul urmează să aloce, în ședința de miercuri, suma de 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente și pregătirea paturilor ATI necesare în gestionarea pandemiei de CoViD-19, a anunțat premierul Florin Cîțu.

El a prezentat acest proiect în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL de marți. „Vom aloca 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală, ca să fim eleganți, în ceea ce privește medicamentele și cheltuielile pentru ATI. Dar, punem aceste resurse la dispoziția Ministerului Sănătății pentru a ne asigura că nu există probleme”, a declarat Cîțu.

În cadrul ședinței Executivului urmează să fie aprobat și un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, care stabilește condițiile de prelungire a interimatelor directorilor generali.

„Prin proiectul de ordonanță de urgență a guvernului, în cazul în care conducerea Societății Române de Radiodifuziune, respectiv a Societății Române de Televiziune, nu este desemnată până la împlinirea termenelor legale, mandatul directorului general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune, se prelungește de drept până la numirea Consiliului de administrație, dar nu mai mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pe agenda Guvernului se mai află un proiect de hotărâre privind modificarea HG nr. 603/2020 privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Corpului de control al prim-ministrului, care vizează creșterea numărului de posturi de la 77 la 92, exclusiv demnitarul și posturile aferente cabinetului acestuia, cu modificarea structurii organizatorice pentru a pune în practică prevederile OUG nr. 87/2020. Proiectul a mai fost discutat și într-o altă ședință a Executivului.

Guvernul mai urmează să aprobe acordarea de ajutoare umanitare de urgență, cu titlu gratuit, pentru protecția populației afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în județele Alba și Vâlcea.

Cabinetul Cîțu va mai discuta un proiect de lege privind participarea studenților și a elevilor din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne la activități din străinătate.

„Participarea elevilor și a studenților din instituțiile de învățământ ale MAI la conferințe științifice sau de specialitate, stagii de pregătire sau schimb de experiență organizate/desfășurate de/cu instituții de învățământ similare, pe bază de reciprocitate, va duce la îmbunătățirea capacităților și competențelor profesionale ale acestora. (…) Facilitarea deplasării studenților proprii în străinătate (…) ar putea avea ca obiectiv asimilarea de noi cunoștințe și promovarea imaginii Academiei ca o universitate cu largă deschidere internațională. (…) Prin intermediul proiectului de act normativ se are în vedere stabilirea drepturilor de cazare, diurnă și transport aferente participării la activitățile desfășurate în străinătate”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.