Sănătate

Doze epuizate la patru centre de vaccinare, după ce multe persoane au făcut doza booster

Patru de vaccinare anti-CoViD-19 din județul Alba, respectiv cele din Alba Iulia, Sebeș și Cugir, au rămas miercuri fără doze de vaccin, după ce marți s-a prezentat pentru efectuarea celei de-a treia doze (booster) un număr relativ mare de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Ioana Presecan, a menționat, pentru Agerpres, că marți au fost administrate la cele zece centre de vaccinare din județ 1.126 de doze, din care doza I 288, doza II 32 și doza III 806. Asta înseamnă că numărul celor care s-au prezentat pentru doza booster a fost mai mare de două ori și jumătate decât cel al persoanelor venite pentru prima doză și rapel.

Ioana Presecan a precizat că, în urma epuizării dozelor de vaccin la cele două centre din Alba Iulia și la centrele din municipiul Sebeș și orașul Cugir, au fost solicitate de DSP Alba 7.000 de doze. Ea a spus că în după-amiaza zilei de miercuri vor sosi în județ, de la Brașov, dozele solicitate.

În județul Alba s-au vaccinat cu ambele doze aproape 90.000 de persoane, alte aproximativ 10.000 optând pentru Johnson&Johnson. Raportat la numărul de locuitori ai județului, rezultă un procentaj de circa 27% de persoane vaccinate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.