Sănătate

Gravidă nevaccinată, infectată cu SARS-CoV-2, cu afectare pulmonară de 70%, salvată ca prin urechile acului

O gravidă de 33 de ani infectată cu virusul SARS-CoV-2, nevaccinată, care a avut o afectare pulmonară gravă, de aproximativ 70%, a fost salvată de către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, la îngrijirea acesteia contribuind mai multe echipe medicale, de la diferite specialități, precum ATI, Boli infecțioase, Urgențe, Ginecologie și Neurologie.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri, femeia a dorit să transmită un mesaj public, prin intermediul Biroului de Presă al SJU Alba Iulia, din dorința ca „alte persoane să conștientizeze cât de periculos este acest virus, să se protejeze și să acționeze din timp, pentru a nu trece prin același chin”.

Pacienta a manifestat simptome specifice de CoViD-19 în prima jumătate a lunii septembrie, după ce a participat la o nuntă. Ea a ținut legătura cu medicul de familie, însă a evitat să se prezinte la spital, în speranța că se va vindeca acasă.

„Sfatul meu pentru toți cei care nu se simt bine, iar medicația prescrisă la domiciliu nu îmbunătățește starea de sănătate este să se prezinte la spital până nu este prea târziu”, a spus, conform sursei citate, pacienta.

Ea a chemat ambulanța doar după câteva zile în care s-a simțit rău. Testul CoViD-19 a ieșit pozitiv și, la scurt timp, starea sa de sănătate s-a agravat.

„Țin minte cum întindeam mâinile spre cadrele medicale să mă salveze, am primit ajutor, iar apoi m-am trezit pe un pat de ATI, cu o mască de oxigen mai puternică și oameni minunați lângă mine. Îl țineam de mână pe domnul doctor și îl rugam să nu plece. Am simțit că Dumnezeu a avut grijă de mine și absolut toate cadrele medicale s-au luptat să îmi salveze viața și, din fericire, au reușit. Simt că m-am născut a doua oară”, a transmis femeia.

Ea a adăugat că le este recunoscătoare medicilor, asistenților, infirmierilor și întregului personal.

„Dacă nu erau ei, nu știu ce mă făceam. Le transmit oamenilor că sunt dovada vie că virusul există, este foarte periculos, că trebuie să se protejeze, să facă tot ce ține de ei să nu îl contacteze, iar dacă se întâmplă acest lucru, să nu ezite să se prezinte la spital. Nici eu nu am crezut niciodată că pot trece prin așa ceva”, a afirmat pacienta.

Femeia este însărcinată în săptămâna a 27-a, iar acum e internată la Terapie Intensivă non-CoViD-19, unde continuă refacerea, după ce s-a vindecat de SARS-CoV-2, fiind negativă la testele efectuate.

Pacienta a fost tratată după ghidurile și protocoalele naționale de tratament al pacienților infectați cu coronavirus.

„În plin val 4 al pandemiei, mesajul ei are scopul de conștientizare asupra riscului pe care îl prezintă acest virus, prezentării din timp la spital, a respectării tuturor regulilor și importanței vaccinului (ea a conștientizat importanța imunizării). La îngrijirea ei au contribuit mai multe echipe medicale, de la diferite specialități, precum: Boli infecțioase, Urgențe, ATI, Ginecologie, Neurologie”, se mai arată în comunicatul SJU Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.