Economie

Vin de contrabandă din Republica Moldova, descoperit într-un TIR sub pungi de pufuleți

Fotografie de arhivă

Peste 500 de litri de vin provenit din Republica Moldova și care urma să ajungă în Irlanda, ascunsă sub pungi cu pufuleți, a fost confiscată de polițiști și inspectori vamali în timpul unui control în trafic efectuat în județul Alba, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„La data de 28 septembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în timp ce acționau împreună cu inspectori ai Direcției Regionale Vamale Brașov – Biroul Echipe Mobile, pentru prevenirea și combaterea faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală, au depistat, pe raza comunei Vințu de Jos, un autovehicul destinat transportului de marfă, condus de un bărbat de 45 de ani, din Republica Moldova. Cu ocazia controlului efectuat asupra mărfii transportate, s-a constat că, în cutii de carton, sub pungi cu pufuleți, erau ascunse pet-uri cu vin, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență”, se menționează în comunicat.

În urma cercetărilor, a rezultat că cei 527 de litri de vin proveneau din Chișinău și urmau să ajungă în Irlanda.

Față de conducătorul auto, inspectorii vamali au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 952/2013, coroborat cu prevederile art. 653 din Regulamentul Vamal. Întreaga cantitate de băuturi alcoolice a fost confiscată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.