Economie

CNAIR și antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, obligați să izoleze fonic un imobil de lângă un pasaj în construcție

Fotografie de arhivă

Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt obligați, în urma unei hotărâri luate joi de către Judecătoria Aiud, să procedeze la izolarea fonică a imobilului unei familii din Sâncrai, situat în zona de construcție a unui pasaj și să asigure accesul acesteia din curte la drumul public pe o lățime minimă de 3 metri.

„Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, invocată de aceasta prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei de interes, invocată de pârâta Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanții (…) în contradictoriu cu pârâtele Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj (…), și Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL (…), având ca obiect ordonanță președințială”, se arată în soluția pe scurt publicată joi pe portalul Judecătoriei Aiud.

Instanța obligă pârâtele ca în regim de urgență să procedeze la izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamantului, situat administrativ în Aiud, satul Sâncrai, prin instalarea de panouri antifonice, de protecție împotriva zgomotului, în zona de construcție a pasajului superior – DJ 142L, până la soluționarea definitivă a unui alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Aiud.

„Obligă pârâtele să asigure accesul reclamanților de pe imobilul teren la drumul public cu piciorul și cu autovehicule pe o lățime minimă de 3 metri, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 2845/175/2021 al Judecătoriei Aiud”, se mai arată în soluția pe scurt.

Decizia instanței este executorie, fără somație și fără trecerea vreunui termen. Se poate depune apel în termen de 5 zile de la pronunțare.

În celălalt dosar aflat pe rolul instanței din Aiud, familia în cauză a solicitat suspendarea/încetarea temporară a executării lucrărilor.

Intrarea în curtea locuinței familiei în cauză este practic blocată în urma lucrărilor prin care vechiul amplasament al drumului care va supratraversa autostrada a fost mutat cu câțiva metri. Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că trepidațiile le-au afectat locuința, precum și de poluarea fonică.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda este singurul aflat în construcție. Pe loturile 3 și 4 se circulă de câțiva ani și pe lotul 1, dat în folosință de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.