Administrație

Restricții de noapte în Timișoara: magazine, închise zilnic la ora 18. Se pregătește Cluj-Napoca

În Timișoara au început să se aplice restricții de noapte, privind circulația persoanelor nevaccinate, dar și activitatea magazinelor. Cluj-Napoca se îndreaptă în aceeași direcție.

Municipiul Timișoara intră sub incidența unor restricții suplimentare, magazinele urmând să fie închise la ora 18,00 în toate zilele săptămânii, în baza unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), convocat, joi, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 8,5 la mie în municipiu și la 6,34 pe județ.

Municipiul Timișoara, alături de localitățile Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, au fost trecute pe anexa 1, cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori.

Cluj-Napoca are rata de infectare de 6,37 cazuri de CoViD-19 la mia de locuitori și urmează să se aplice restricții de noapte, dar în weekend. Totuși, având în vedere viteza cu care crește numărul de cazuri de CoViD-19, s-ar putea ca în curând și la Cluj-Napoca să se aplice aceste măsuri în fiecare zi.

Măsurile se aplică începând de vineri, 1 octombrie

„Totodată, în baza unei hotărâri a CJSU s-a aprobat suspendarea, până la 10 octombrie, a activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22 din Timișoara și, respectiv, suspendarea până la 11 octombrie a activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 33 din Timișoara, din cauza unor îmbolnăviri determinate de virusul SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Timiș.

La rata de incidență de peste 7,5 la mie, între orele 20,00 și 5,00 se instituie restricții de circulație în fiecare zi a săptămânii, pentru persoanele nevaccinate, cu excepția cazurilor bine întemeiate de deplasare. Activitățile de comerț și prestări servicii sunt permise între orele 5,00 și 18,00.

La rata de infectare de peste 6 la mie se oprește desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.