Politică

Congresul USR PLUS. Nicu Ștefănuță: Vreau să avem 45 de „Ciugud”, conduse de primarii noștri

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a propus, sâmbătă, la Congresul USR PLUS, trei obiective pentru partid, subliniind importanța atragerii de membri tineri, a performanței în administrația locală și a câștigării alegerilor prezidențiale.

„Vreau să atragem 10.000 de tineri în partid, pentru că noi, când vom ajunge la urne în 2024, vor fi 500.000 de noi votanți care se vor prezenta. Iar dacă noi nu îi luăm, dacă tinerețea iese din USR PLUS, atunci USR PLUS nu mai este ce a fost. Vreau să avem 45 de ‘Ciugud’, conduse de primarii noștri actuali, pentru că oamenii din 2024 nu ne vor vota pentru promisiunile noastre, ci pentru ceea ce am făcut deja. Vreau să dăm un președinte al României, pentru că este singura noastră garanție, singura încoronare posibilă, care ne va duce dincolo de 2024, spre 2030”, a spus Ștefănuță.

Europarlamentarul a lansat un apel la toate grupările din partid să „lase în urmă diviziunea” și să „vindece rănile”, indiferent că sunt „barniști”, „cioloșiști”, „darăi” sau neutri.

„Alegerile acestea nu sunt deloc despre noi. Ar putea să pară așa, dar nu este deloc așa. Să nu facem greșeala PNL-ului, captivat ca Narcis de propria imagine și total surd la ceea ce spun românii. (…) Barca aceasta, în care ne găsim cu toții ‘barniști’, ‘cioloșiști’, ‘darăi’ și marea majoritate de neutri, este o barcă pe un ocean furtunos. Dar suntem absolut toți în ea și oamenii ne văd că tragem la aceleași vele, că ridicăm aceleași pânze. Și, de fapt, oamenii au dreptate, nu noi”, a susținut el.

Nicu Ștefănuță a criticat Guvernul pentru că a fost “atât de pasiv la campania de vaccinare” și a declarat că își dorește ca România să nu mai ocupe ultimul loc în niciun clasament european.

„În afara acestei săli frumoase există o lume care suferă. Sunt oameni în Constanța care se întreabă azi ce fel de stat e acela care lasă oamenii să ardă de vii în spitale. Sunt și colegii noștri tineri, care se întreabă cu ce să își plătească factura la gaz, acum, în iarnă, pentru că au bani puțini. Chiar și din delegații la acest congres mulți sunt astăzi acasă, atinși de CoViD și se întreabă cum de Guvernul acesta a fost atât de pasiv la campania de vaccinare. Cum de am ajuns ultimii în Europa. Eu nu mai vreau să fiu ultimul în Europa la nimic. Nu am niciun motiv să fiu ultimul. Noi, atâția oameni tineri, pe scenă și în sala aceasta, nu putem deloc să ne mulțumim cu atât de puțin”, a subliniat el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.