Social

Germania a revizuit condițiile de intrare în țară. România este pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de CoViD-19, România fiind inclusă pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

„Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, noile condiții intră în vigoare la data de 3 octombrie 2021, ora 00,00. Astfel, România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat”, se arată într-un comunicat al MAE transmis Agerpres.

Conform sursei citate, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania dacă prezintă un document care atestă rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva CoViD-19 cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului ori a dozei unice sau un document care atestă trecerea prin boală.

Ultimul document menționat trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 28 zile și cel mult șase luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Sunt acceptate testele tip PCR efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii și cele antigen efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Este admisă și prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.

„Documentele menționate anterior trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă și pot fi prezentate în format fizic sau electronic”, se menționează în comunicat.

Este obligatorie, totodată, înregistrarea anterior deplasării, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de. Această obligație este valabilă și pentru persoanele care s-au aflat pe teritoriul României în ultimele 10 zile anterior deplasării. În situații excepționale, atunci când nu este posibilă înregistrarea online prin intermediul portalului, pasagerii trebuie să completeze înregistrarea pe suport de hârtie.

„Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania numai documentul care atestă un rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația, imediat după sosire, de a se deplasa direct spre locuință. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puțin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligația de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, precizează MAE.

În cazul persoanelor care dețin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva CoViD-19 sau un document care atestă trecerea prin boală și nu îl pot înregistra sau prezenta la momentul intrării, sunt obligate să intre în carantină. Carantina poate fi întreruptă dacă persoana în cauză transmite, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de, documentul care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Sunt exceptate de la măsura înregistrării și de la măsura carantinei obligatorii persoanele aflate în tranzit, lucrătorii din domeniul transporturilor; membrii delegațiilor oficiale, persoanele care se deplasează în Germania pentru a fi tratate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cele care au petrecut mai puțin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puțin de 24 de ore și persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I.

MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze temeinic anterior deplasării în Republica Federală Germania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.