Sănătate

Alba Iulia, rată de infectare de 6,23. Numărul îmbolnăvirilor de CoViD-19 a crescut de 4 ori în două săptămâni

Fotografie de arhivă

Municipiul Alba Iulia a înregistrat, luni, o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 6,23 la mie, cu un total de 475 de cazuri în ultimele 14 zile, potrivit informațiilor date publicității de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Spre comparație, în urmă cu două săptămâni, în Alba Iulia, care are o populație de 76.273 de persoane, rata de infectare era de 1,60, cu 122 de cazuri, ceea ce înseamnă că numărul total de îmbolnăviri a crescut de atunci de patru ori.

Este de așteptat ca, în următoarele ore, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba să adopte o hotărâre prin care să fie aprobate noile restricții, specifice localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Astfel, se va institui carantina de noapte de weekend, mai puțin pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind CoViD-19.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private ar urma să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00 – 22,00.

În județul Alba au fost înregistrate de la începutul pandemiei 23.861 de cazuri de CoViD-19, din care 115 în ultimele 24 de ore. S-au vindecat 21.364 de persoane, iar 707 au decedat, potrivit DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.