Mozaic

„Este mai ușor să îndemni oamenii la ură decât la alte emoții”. Cine este fostul angajat Facebook care a spus asta

O fostă manageră de produs de la Facebook a dezvăluit că ea se află în spatele dezvăluirilor recente despre gigantul rețelelor de socializare care au stârnit o serie de controverse în SUA, relatează DPA.

Frances Haugen a ieșit public duminică și a acordat un interviu celebrei emisiuni de televiziune „60 Minutes” de la CBS News. Marți, ea va fi audiată în Congres.

În vârstă de 37 de ani, femeia a declarat pentru Wall Street Journal că a fost nemulțumită din cauză că Facebook nu este suficient de deschisă despre potențialul său de a face rău.

Parte a jobului său de la Facebook, companie pe care a părăsit-o în mai, după doi ani, a fost de a combate amestecul în alegeri. Cu toate acestea, Frances Haugen a spus că a înțeles rapid că echipa sa are prea puține resurse pentru ca activitatea lor să conteze cu adevărat.

Ea a mai afirmat că Facebook s-a concentrat în permanență pe creștere, deși compania a fost conștientă de impactul negativ al platformei asupra utilizatorilor.

O parte din nemulțumirea sa are legătură cu modul în care conținutul online ce poate provoca o reacție puternică din partea utilizatorilor rețelei – în cuvintele lui Haugen, „conținut care este bazat pe ură, care divizează şi care polarizează” – a ajuns să fie distribuit şi mai mult pe Facebook.

„Este mai uşor să îndemni oamenii la ură decât la alte emoții”, a spus fosta angajată a companiei, în emisiunea „60 Minutes”.

„Facebook şi-a dat seama că dacă schimbă algoritmul pentru a-l face mai sigur, oamenii vor petrece mai puțin timp pe rețea, vor exista mai puține accesări ale reclamelor, iar compania va face mai puțini bani”, a afirmat ea.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat duminică, după afirmațiile făcute de Haugen, că rețeaua de socializare depune în fiecare zi eforturi pentru a găsi un echilibru între drepturile a milioane de oameni la libertatea de expresie şi crearea unui mediu sigur pentru utilizatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.