Social

Număr record de cursanți înscriși la Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia

Alexandru Pal (în prim-plan), managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia

Peste 250 de cursanți au aplicat pentru una dintre specializările din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, un număr record în activitatea de peste 50 de ani a instituției, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres.

„Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba începe, luni, noul an școlar, instituția de învățământ vocațional având un număr record de cursanți. Numărul este cu aproape 50% mai mare față de numărul de cursanți de anul trecut și reprezintă, totodată, un record în activitatea de peste 50 de ani a școlii”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, peste 250 de cursanți au aplicat pentru una dintre cele câteva zeci de specializări cultural-artistice.

„Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba vine și în acest an cu o ofertă educațională variată, cu specializări diverse în domeniul artistic, creație sau meșteșuguri tradiționale. (…). În cei peste 50 de ani de activitate, școala a pregătit peste 10.000 de cursanți, iar mulți dintre aceștia reprezintă la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul școlii noastre”, a afirmat, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Durata cursurilor este de 2, 3 sau 4 ani, în funcție de specializare, pe trei nivele de studii – începător, mediu și avansat. Toate specializările de meșteșuguri tradiționale se desfășoară fără a fi percepute taxe de școlarizare, cu scopul conservării și promovării meșteșugurilor respective, dezvoltării și operaționalizării de mecanisme de intervenție pentru stimularea consumului de produse meșteșugărești autentice.

Potrivit comunicatului, încă de anul trecut au fost stabilite proceduri speciale cu măsuri menite să ofere cursanților și profesorilor condiții de siguranță pentru activitatea educațională și de pregătire. Astfel, pentru spațiile de desfășurare a cursurilor s-a decis dotarea fiecărei încăperi cu purificator de aer cu lampă UV și cărbune activ, cu funcție de ionizare, gel antibacterian, panouri de protecție separatoare din plexiglas pentru clasele cu presiune mare a aerului utilizată în emisia sonoră (cânt vocal, instrumente de suflat), deodorante sterilizante, șervețele umede antibacteriene pentru suprafețe (mese, scaune, pupitre, clape instrumente etc) și respectiv măști de unică folosință. De asemenea, intrarea în instituție a fost dotată cu dozatoare de dezinfectanți, termometre non-contact pentru termoscanare obligatorie, covorașe dezinfectante, stâlpi ghidare cu bandă retractabilă pentru ghidare/restricționare acces.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.