Sănătate

Un tânăr care a murit de CoViD avea certificat fals de vaccinare. Medic: „Pacienții de la ATI ne cer vaccinurile acum”

Un tânăr care avea un certificat de vaccinare fals și-a pierdut viața după ce s-a infectat cu CoViD

Un tânăr care a murit infectat cu CoViD la secția ATI din Sibiu avea certificat fals de vaccinare. „E o dezamăgire profundă”, spune un medic ATI despre cei care mint că s-au imunizat.

Coordonatoarea secției ATI din Sibiu, Ioana Codru, a povestit că unii pacienți ajunși la ATI cer să li se facă vaccinul, însă acest lucru nu se poate întâmpla, odată ce bolnavii ajung pe secție, fiind infectați.

„Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv (…) nevaccinați la ATI. Pacienții care au fost vaccinați și au ajuns în ATI, în general, au avut evoluție mult mai bună, iar cei care totuși au decedat au avut o patologie asociată extrem de importantă și, în general, o vârstă înaintată. Și pacienții pe care îi avem și acum internați ne cer vaccinurile acum. Și li se spune că la momentul ajungerii în ATI nu avem ce să facem ca prevenție”, a povestit medicul pentru Agerpres.

Întrebată ce a impresionat-o cel mai mult de la debutul valului 4, la pacienții cu CoViD-19, coordonatoarea Secției ATI CoViD-19 de la SCJU Sibiu a spus că este vorba despre pacienții care își falsifică certificatele de vaccinare, pretinzând fals că sunt imunizați.

„Din păcate, am avut pacienți care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienții au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. Am avut un pacient cu certificat fals de vaccinare care a și murit din păcate și era și tânăr”, a spus Ioana Codru.

Ea recunoaște că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care și-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, s-a simțit dezamăgită.

E o dezamăgire profundă, pentru că este o ruptură între noi și cei care încearcă să fenteze”, a mai spus medicul ATI, transmițându-le totodată celor care oferă certificate false de vaccinare „să inspire adânc și să se gândească de două ori și poate să se pună în locul familiilor celor care ajung la ATI”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.