Sănătate

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice deschise din trei orașe și 8 comune din județul Alba

Purtarea măștii de protecție este obligatorie de joi noaptea în toate spațiile publice deschise din trei orașe, inclusiv municipiul reședință de județ, și opt comune unde incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

„În localitățile din județul Alba în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se arată în hotărârea adoptată, în ședință extraordinară, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba.

În Alba, sunt în această situație, în mediul urban, municipiul Alba Iulia – cu o incidență de 7,46, municipiul Aiud – 6,69 și Cugir – 6,41.

De asemenea, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din comunele Miraslău – 12,66, Ciuruleasa – 7,89, Vințu de Jos – 6,69, Ohaba – 6,64, Sălciua – 6,41, Cricău – 6,07, Daia Română – 6,05 și Livezile – 6,01.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.