Administrație

Sistem de iluminat arhitectural pentru bisericile din zona istorică protejată a Aiudului

Consiliul Local al municipiului Aiud a decis să realizeze un sistem de iluminat arhitectural pentru bisericile din zona istorică protejată a municipiului Aiud.

„În acest sens, 16 din cei 17 consilieri locali prezenți în ședința extraordinară a Consiliului Local Aiud din data de 6 octombrie 2021, au votat pentru aprobarea a două acorduri de parteneriat dintre municipalitate și Parohia Ortodoxă și Parohia Romano Catolică. Aceste acorduri de parteneriat reprezintă primul pas în vederea realizării în comun a iluminatului arhitectural al celor două clădiri”, se arată într-o informare a Primăriei municipiului Aiud.

În acest fel, reprezentanții autorității locale vor să creeze o iluminare spectaculoasă a fațadelor clădirilor din zona istorică protejată.

„Intenționăm să punem în valoare toate clădirile deosebite din punct de vedere arhitectural din municipiul Aiud. Lumina arhitecturală ajută, mai exact, la crearea de forme spectaculoase de lumini pe fațadele clădirilor și la evidențierea detaliilor arhitecturale, având un mare potențial în atragerea turiștilor, dar și pentru înfrumusețarea orașului pe timp de noapte. În primă fază vom începe cu punerea în valoare a clădirilor din zona istorică protejată a municipiului Aiud”, se mai arată în informarea citată.

Biserica Reformată din interiorul Cetății Aiudului va beneficia de iluminat arhitectural prin gândit prin intermediului proiectului cu finanțare europeană care prevede reabilitarea acesteia și care se află în implementare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.