Educație

Peste 40% dintre grădinițele, școlile și liceele din Alba au clase în scenariul 2

Peste 40% dintre unitățile de învățământ din Alba vor funcționa săptămâna viitoare în scenariul 2, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate în clase/grupe din 58 de grădinițe, școli și licee, potrivit informațiilor transmise, vineri, de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba.

„Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 11 octombrie – 14 octombrie, prin hotărârea Consiliului de Administrație al ISJ Alba, 86 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul 1, iar 58 în scenariul 2.

La unitățile de învățământ care vor funcționa în scenariul 2, elevii vor participa în sistem online în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă sau grupă.

„La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, 262 de elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate în 194 de clase din unitățile de învățământ. În rândul angajaților din sistemul de învățământ, 115 persoane au fost testate pozitiv”, mai precizează ISJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.