Educație

Ministrul Cîmpeanu spune că școlile au cadrul legal pentru a trece la activitatea online

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că în prezent există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este stabilit de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, ca răspuns la îngrijorările manifestate în spațiul public de Consiliul Național al Elevilor.

„Ministerul Educației a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătății ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică sa se desfășoare online. Prin urmare, și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică. Prevederile cuprinse în articolul 3 alineatul (2), coroborat cu articolul 6 alineatul (9) dispun acest lucru”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, într-o declarație transmisă presei de Guvern.

În același timp, acesta subliniază faptul că activitatea didactică se desfășoară la nivel național, iar reglementările privesc întregul sistem.

„Deciziile care privesc modul de desfășurare a activității sunt luate de autorități, pe baza unor argumente tehnice și nu ca urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor și pentru asigurarea dreptului la educație și în același timp a dreptului la sănătate. Înțelegem îngrijorările manifestate în spațiul public de Consiliul Național al Elevilor și îi asigurăm de faptul că toate deciziile autorităților se iau in interesul școlii și al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate și dreptul la educație, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către ministrul Sănătății (pentru dreptul la sănătate) și ministrul Educației (pentru dreptul la educație), în baza Hotărârii CNSU”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.