Social

Frica de vaccin. Locuitorii din comuna sibiană Jina care și-au îngropat rudele nu cred că există CoViD-19

Primarul comunei Jina din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Vasile Beschiu (foto sus), recunoaște că deși el s-a vaccinat împotriva CoViD-19, nu reușește să-i convingă pe cetățenii din localitate să se imunizeze, dovadă că aici este cel mai mic procent de vaccinare din județ, de 2,67% potrivit cifrelor oficiale comunicate luni.

Potrivit primarului din Jina, nici cei care și-au îngropat deja rudele cu CoViD-19 nu cred că există cu adevărat această boală și preferă să-i acuze pe medici că le-au infectat rudele cu virusul.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenți. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu și s-a vaccinat. Au mai mers și la medicul de familie, vreo 20 din câte știu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulți nu cred că există CoViD. Au fost cazuri de le-au murit în familie de CoViD și ei nu cred și zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a declarat luni, pentru Agerpres, primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Potrivit edilului, în Jina nu se vaccinează nici cei cu studii superioare și a dat ca exemplu cazul fostei directoare de la școală, care a decedat, după ce nu s-a imunizat și s-a îmbolnăvit de CoViD-19.

„A murit și fosta directoare de școală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soțul ei s-a vaccinat și e în spital și acum”, a arătat primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Și directoarea adjunctă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, confirmă faptul că de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetățenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de CoViD-19 șapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.