Social

Atenție unde aruncați gunoiul! Platformele de colectare sunt supravegheate video

De ce este mizerie în jurul platformei subterane de colectare selectivă a deșeurilor de pe str. Sergent Hațegan?, se întreabă, într-o postare pe pagina de socializare, reprezentanții Primăriei municipiului Aiud. Aceștia spun că s-au uita pe înregistrările video și au dezlegat misterul.

În continuare, funcționarii Primăriei Aiud relatează ce s-a întâmplat, potrivit înregistrărilor video, ce s-a întâmplat la centrul de colectare și care este comportamentul cetățenilor din municipiul Aiud atunci când vor să se debaraseze de resturile menajere.

Iată povestea, pe ore și minute, așa cum este relatată de reprezentanții Primăriei:

Ora 06:53 – operatorul golește recipientele; (mai puțin cartonul, care este ridicat ulterior);
Ora 08:27 – primul cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;
Ora 10:15 – al doilea cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;
Ora 13:31 – un alt cetățean depozitează lângă recipient gunoiul, deși era spațiu în container;
Ora 17:38 – la această oră cetățeanul nici nu mai verifică dacă este spațiu în container, depozitează pe jos presupunând probabil că au verificat cei de dinaintea lui dacă este spațiu în container.

„De regulă operatorul ridică deșeurile de două ori pe zi de la acest punct subteran de colectare selectivă. Dar le poate ridica și de zece ori pe zic dacă cetățenii nu respectă câteva reguli elementare de bună conviețuire – respectiv, depozitarea deșeurilor în mod legal”, explică reprezentanții autorității locale.

Sunt în curs de identificare în vederea sancționării cetățenii care au depozitat ilegal deșeurile (lângă recipient), promit aceștia.

„Atunci când sesizați o astfel de problemă avem rugămintea să îi semnalați pe cei responsabili. Astfel disconfortul poate fi înlăturat cât mai devreme posibil. În acest caz Primăria municipiului Aiud nu a fost sesizată nici telefonic, nici via email, nici prin intermediul aplicației Aiud CityAlert și nici prin intermediul paginii de Facebook”, mai precizează funcționarii locali.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.