Sănătate

Răzvan Cherecheș: „Vaccinații, lăsați liberi. Toată Poliția trebuie mobilizată, să verifice certificatul verde”

Răzvan Cherecheș

Specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că în situația în care ne aflăm trebuie insistat cu vaccinarea populației și impuse mai multe restricții.

În timp ce țara noastră este afectată de o dublă criză, sanitară și politică, Răzvan Cherecheș a mărturisit pentru Antena 3 că este îngrijorat de rapiditatea cu care se transmite noul coronavirus în România, iar acum se consideră resemnat.

Expertul în sănătate publică spune că oamenii ar trebui să nu mai asculte sfaturile persoanelor dezinformate și să le urmeze doar pe cele ale specialiștilor.

„În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea și impuse restricții masive de mișcare la nivel național, pentru că nu avem probleme doar într-o anumită regiune. Lăsat liber pentru vaccinți cu verificări intense din partea poliției. Toată Poliția trebuie mobilizată, să verifice și să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie restricționat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Îndemn la vaccinare

Specialistul Răzvan Cherecheș face un demn asupra populației nevaccinate să se vaccineze mai repede și să folosească masca în permanență.

„Vaccinați-vă cât de repede posibil și până în momentul în care vaccinul a devenit valabil, respectiv două săptămâni după a doua doză, purtați mască în permanență, păstrați distanța față de celelalte persoane și de câte ori vedeți pe cineva cu masca sub nas sau fără mască, îndepărtați-vă, astfel încât să fiți în siguranță. Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetățenilor”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Cherecheș mai spune că suntem într-o situație în care măsurile care ar fi trebuit să fie luate nu s-au luat. „Suntem ca și atunci când a venit zăpada peste noi. Suntem toți înzăpeziți, pe marginea drumului, nu putem ieși din case și Guvernul ne spune – stați liniștiți că în curând o să avem autorități care să se ocupe de situație. Deci, trebuie să ne descurcăm singuri. Echivalentul lopeții care ar trebui să o folosim pentru zăpadă, acum e vaccinul”.

„Deci, ar trebui ca oamenii să înceteze să mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie răuvoitoare, pentru că obțin influență și bani de pe urma împrăștierii de zvonuri false și să asculte sfatul medicilor infecționiști, epidemiologi și specialiști de sănătate publică”, a concluzionat expertul.

Previziuni sumbre pentru următoarea perioadă

Previziunile pentru următoarea perioadă nu sunt prea pozitive, din punctul de vedere al specialistului. El consideră că se pot număra decesele care puteau fi evitate prin luarea de măsuri corecte.

„Fac comparație cu săptămânile trecute, numerele vor continua să crească, numărul deceselor va continua să crească, numerele de persoane internate la Terapie Intensivă nu mai au cum să crească, că deja suntem la maxim, dar, în schimb, numărul de persoane care au nevoie de Terapie Intensivă va crește. Din acest moment începem să numărăm morții care ar fi putut fi evitate. Din nefericire, suntem într-o situație în care toate aceste morți ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi luat măsurile potrivite, de la începutul verii, pe toată perioada verii”, a transmis Răzvan Cherecheș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.