Politică

L. Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. „Nu pot să fiu părtaș la trădarea celor care și-au exprimat încrederea în PNL”

Ludovic Orban, la tribuna parlamentară pe vremea când era șeful executivului

Liberalul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor care este acordat către formațiunile politice ce se prezintă în alegeri și atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte al PNL consider că nu mai pot exercita această funcție”, a declarat Orban la Palatul Parlamentului.

El a precizat că motivul principal al demisiei sale este legat de faptul că nu mai poate să fie „părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL”.

„Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta în care să investim, să construim, să asigurăm o creștere economică, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor, să asigurăm creșterea calității serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României”, a rememorat Ludovic Orban.

„Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu, în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democrația în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinței reale a membrilor partidului și, după impunerea acestei conduceri, practic și-au încălcat toate angajamentele luate în fața cetățenilor români. Eu nu pot să fiu părtaș la trădarea cetățenilor romani care și-au exprimat încrederea în PNL”, a spus liberalul.

Orban a mărturisit că pentru el demisia prezintă „o eliberare” și „un nou început”.

În urmă cu două săptămâni, după ce a pierdut alegerile pentru președinția PNL, el anunța că și-a trimis la partid demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru a fi la dispoziția noului lider al liberalilor, care să o depună în momentul în care consideră necesar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.