Politică

Mircea Hava nu crede în Cîțu: „Nu va fi premier, pentru că nu-l va dori nimeni”

Europarlamentarul liberal Mircea Hava a afirmat, într-un interviu acordat HotNews, miercuri, la Bruxelles, că decizia autorităților de a permite desfășurarea festivalului Untold de la Cluj a fost o greșeală, dar cea mai mare greșeală a fost organizarea congresului PNL cu 5.000 de delegați prezenți la Romexpo, la București, în condiții de pandemie CoViD-19.

„Cea mai mare greșeală – „bă, frate, eu sunt șeful, fac ce vreau”- a fost acel congres cu 5.000 de oameni. Eu nu m-am dus. Și nu m-am dus pentru că roșu înseamnă roșu și azi și mâine, tot timpul. Adică cum, pentru noi, care suntem la PNL, nu este…? Că ne-a controlat… Cine a controlat, domn’e? N-a controlat nimeni pe nimeni. S-a făcut un simulacru de control. De ce? Pentru că trebuia ales cineva și să plece cineva. Asta este problema mare a României? Acei oameni care sunt acolo- pot să se supere și chiar îmi doresc să se supere pe mine – ar fi dat orice pentru ca o secundă în viața lor să fie miniștri sau ceva”, a spus Hava.

Referitor la crearea unui guvern, în perioada aceasta, Mircea Hava crede că actualul candidat la funcția de premier, Dacian Cioloș, nu va ajunge prim-ministru, dar nici liderul PNL, Florin Cîțu, nu va obține un nou mandat.

„Cîțu nu va fi. Cîțu nu va fi, pentru că nu-l va dori nimeni”, consideră fostul primar al municipiului Alba Iulia.

Legat de fondurile europene din Planul National de Redresare și Reziliență, Hava crede că responsabilii din guvern au negociat PNRR cu Comisia Europeană din „poziția ghiocelului”, ignorând realitățile din România, privind, de exemplu, încălzirea populației cu lemne.

Citiți interviul cu fostul primar al municipiului Alba Iulia aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.