Administrație

Primarul Gabriel Pleșa promite „controale inopinate în toaletele școlilor” din municipiu

Am mai multe semnale de la părinții din Alba Iulia cum că sunt școli unde, în grupurile sociale, nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare, a semnalat, pe contul său de Facebook, primarul Gabriel Pleșa.

„Nu pot să accept ca în această perioadă extrem de dificilă, în școlile unde copiii au șansa să meargă în format fizic să nu fie asigurate aceste condiții minime de civilizație și de normalitate până la urmă”, a spus edilul albaiulian.

„Țin să le reamintesc tuturor directorilor de unități de învățământ că Primăria Alba Iulia și-a făcut cu vârf și îndesat datoria față de fiecare școală/liceu și am asigurat fondurile sau materialele necesare, pentru ca aceste condiții de igienă și siguranță a copiilor să fie respectate întocmai. Fac un apel la responsabilitate și la verificarea la sânge ca aceste norme sanitare să fie respectate, toaletele să fie igienizate regulat în timpul programului de studiu al copiilor, așa cum autoritățile responsabile au solicitat (DSP,IȘJ)”, a cerut Pleșa.

Edilul a mai precizat că Primăria Alba Iulia are în fiecare unitate școlară câte un reprezentant, căruia îi va cere „chiar de astăzi să se facă controale inopinate nu în biroul directorilor, ci în toaletele copiilor pentru a ne asigura că există tot ce este nevoie pentru a fi în siguranță măcar din acest punct de vedere: hârtie igienică, săpun, măști, dezinfectant, toalete curate și igienizate, etc”.

Primarul le-a mulțumit părinților care i-au „adus la cunoștință aceste aspecte și îi asigur pe toți că voi lua măsuri acolo unde acestea se impun”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.