Sănătate

Patru spitale din județul Alba vor primi tratamente cu anticorpi monoclonali

Patru spitale din județul Alba vor primi 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților cu forme incipiente de CoViD-19, a informat, vineri, Biroul de presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Spitalelor Municipal Sebeș, Orășenesc Abrud, Municipal Blaj și Județean de Urgență Alba Iulia le-au fost repartizate în total 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali neutralizați pentru tratarea pacienților cu forme incipiente de CoViD-19. Cele mai multe, 32, vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, 16 tratamente vor ajunge la Spitalul Municipal Blaj, în timp ce Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Abrud vor primi câte 6 tratamente”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, tratamentele menționate vor fi disponibile „cel târziu” de la începutul săptămânii viitoare.

„La repartizare s-a ținut cont de cazurile la mia de locuitori la total populație județ”, se precizează în comunicat.

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, „în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecțioase anticorpii monoclonali au fost repartizați către spitalele care au medici infecționiști și pot administra medicamentul și în regim de spitalizare de zi”.

Anticorpii monoclonali neutralizați au specificitate pentru proteina S a SARS-CoV-2 și, asemenea altor medicații antivirale, eficiența depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 10 zile. Pacienții care pot avea un beneficiu din administrarea acestui tratament sunt cei cu risc important de evoluție severă a bolii. Administrarea tardivă nu este recomandată la pacienții cu forme severe de CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.