Social

Taximetriști din Alba Iulia, înșelați prin plasarea de comenzi de tip comision

Un tânăr de 23 de ani, din Giarmata, județul Timiș, a fost reținut de polițiștii din Alba pentru că ar fi indus în eroare 12 taximetriști din Alba Iulia, prin plasarea de comenzi de tip comision, valoarea totală a prejudiciului cauzat victimelor fiind de aproape 10.000 de lei.

Potrivit unui comunicat dat publicității vineri de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie – septembrie 2021, tânărul ar fi indus în eroare 12 taximetriști din Alba Iulia, prin plasarea de comenzi de tip comision. „În contextul comenzilor și profitând de amabilitatea taximetriștilor, tânărul le-ar fi solicitat acestora și transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor stații de plată care sunt amplasate în incinta unor supermarketuri din municipiu, promițându-le că va restitui banii, odată cu livrarea comenzii. Ulterior, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, pentru a achita serviciile și pentru a restitui sumele transferate”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a prejudiciului cauzat celor 12 victime este de 9.690 de lei.

În vederea documentării activității infracționale a tânărului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiști ai IPJ Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi percheziții la două imobile din județul Timiș. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5 telefoane mobile, un laptop și alte mijloace electronice, precum și 27.450 de euro și 4.012 lei.

Persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. De asemenea, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.