Administrație

Investiții în localitățile aparținătoare orașului Ocna Mureș

În săptămâna care a trecut administrația locală a orașului Ocna Mureș a depus spre finanțare, prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, două proiecte care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere și de utilități publice în localitățile aparținătoare orașului Ocna Mureș, anunță primarul Silviu Vințeler.

Este vorba de modernizarea străzilor din localitatea aparținătoare Războieni-Cetate, un proiect în valoare de 9.243.355,05 lei cu TVA. Se vor moderniza peste 4 km de drumuri ale localității (practic toate străzile secundare). Sunt prevăzute lucrări de asfaltare, realizarea de accese la proprietăți, rigole și trotuare (acolo unde este posibil), amenajarea spațiilor din zona tuturor drumurilor secundare, semnalizare rutieră etc. Durata estimată a lucrărilor este de 12 luni de la începerea lor.

Al doilea proiect se referă la „Rețea de canalizare menajeră în localitățile aparținătoare Cisteiu de Mureș și Micoșlaca“. proiectul are o valoare de 10.260.048,76 lei cu TVA și are un termen estimat de execuție de maxim 36 de luni.

Racordarea rețelei se va face la stația de epurare din str. Mihai Viteazu.

Până la sfârșitul acestui an va fi depus, pentru finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu, un proiect care are ca scop modernizarea iluminatului public în toate localitățile aparținătoare orașului Ocna Mureș.

Trebuie menționat că un alt proiect având aceeași sursă de finanțare, Administrația Fondului pentru Mediu, este în faza de licitație a execuției de lucrări. Este vorba de „Modernizare a iluminatului public în orașul Ocna Mureș”, cu o valoare de aproape 1.300.000 lei cu TVA. Investiția constă în înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat LED și realizarea sistemului de telegestiune a sistemului de iluminat.

„Continuăm să investim în orașul Ocna Mureș, în infrastructurile acestuia, pentru că existența Bazei de tratament și agrement ne obligă să avem servicii și utilități de calitate pentru populație, inclusiv în localitățile aparținătoare”, promite edilul Silviu Vințeler.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.