Administrație

Una dintre principalele săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia, în renovare pentru o lună

Sala de ședințe a Curții de Apel (CA) Alba Iulia, unde se judecă, de regulă, dosare aflate pe rolul Secției I civilă și Secției contencios administrativ și fiscal, va intra de luni în reabilitare pentru aproape o lună.

„Începând de luni, 18.10.2021, sala de ședințe ‘Constantin Hamangiu’ (201) situată la etajul al II-lea al Palatului Justiției din Alba Iulia, unde se judecă de regulă dosare aflate pe rolul Secției I civilă și Secției contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, va intra în renovare pe o perioadă estimată de 30 de zile. Şedințele de judecată, care au termen stabilit începând cu data de 18.10.2021 în sala ‘Constantin Hamangiu’, se vor desfășura într-una din celelalte săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia, conform programării și disponibilității zilnice”, se arată într-un comunicat.

Curtea de Apel Alba Iulia va publica zilnic pe portalul instanței categoriile de cauze la care se modifică locul desfășurării ședinței de judecată.

„Recomandăm justițiabililor să verifice pe portalul Curții de Apel Alba Iulia, în ziua anterioară termenului stabilit, sala de judecată în care este relocată cauza ce fusese anterior programată la sala ‘Constantin Hamangiu’. Precizăm că în această perioadă este posibil să fie afectată programarea orară a ședințelor de judecată, care se pot prelungi după ora estimată inițial, având în vedere supraaglomerarea parțială a cauzelor în sălile de judecată disponibile”, precizează sursa citată.

În context, reprezentanții CA Alba Iulia le recomandă justițiabililor, avocaților și celorlalți participanți la actul de justiție să limiteze venirea la sediul instanței strict la situațiile în care prezența este obligatorie pentru înfăptuirea justiției și doar pentru timpul necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale.

Lucrările de restaurare și renovare fac parte dintr-un proiect mai amplu care vizează principalele săli de judecată ale CA Alba Iulia, situate la etajul al II-lea al clădirii monument istoric – sala de ședințe „Constantin Hamangiu” (201) și sala de ședințe „Vintilă Dongoroz” (213).

Principalele obiective ale lucrărilor sunt refacerea finisajelor celor două săli, restaurarea ferestrelor și a căptușelilor acestora, pozarea ascunsă, pe cât posibil, a cablajelor aparaturilor montate pe pereți, reabilitarea parchetului și a binelor (podiumurile completurilor de judecată).

Pentru a limita pe cât posibil impactul asupra activității de judecată pe timpul derulării proiectului de restaurare, lucrările de reparații la sala de ședințe „Vintilă Dongoroz” vor fi realizate doar după finalizarea renovării sălii „Constantin Hamangiu”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.