Sănătate

Copiii între 5 și 11 ani ar putea fi vaccinați cu Pfizer. Compania a cerut autorizare de la Agenția Europeană pentru Medicamente

Pfizer și BioNTech au anunțat vineri că au transmis Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) cererea de autorizare pentru utilizarea vaccinului lor anti-COVID-19 la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

Deși vaccinul anti-CoViD-19 dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech nu este în prezent aprobat pentru această grupă de vârstă, el a primit autorizarea pentru adolescenții de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât și în Uniunea Europeană.

Cele două companii au cerut la începutul lunii octombrie Agenției pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina acele date medicale.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a demonstrat că induce o reacție imunitară puternică în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, în cadrul unui studiu realizat pe 2.268 de participanți, au anunțat reprezentanții celor două companii în data de 20 septembrie.

Autorizație modificată pentru vaccinarea copiii sub 12 ani

Aproximativ 28 de milioane de copii între cinci și 11 ani vor putea avea în curând acces la acest vaccin, iar primele inoculări ar putea avea loc peste câteva săptămâni, după validarea datelor de către autoritățile sanitare. În Europa, cele două companii vor să modifice autorizația condiționată de punere pe piață, acordată în prezent pentru persoanele de peste 12 ani.

Dozajul vaccinului Pfizer-BioNTech administrat copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a fost adaptat la 10 micrograme pe injecție, în scădere față de dozajul de 30 de micrograme utilizat în cazul pacienților mai vârstnici.

În Israel, copiii din această grupă de vârstă care riscă să dezvolte complicații grave din cauza CoViD-19 pot deja să fie vaccinați de la 1 august cu serul Pfizer, în virtutea unei „autorizații speciale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.