Social

Majoritatea românilor preferă stațiunile montane și balneoclimaterice ca destinații de vacanță

Stațiunile montane și cele balneoclimaterice sunt în continuare preferate de către familiile care călătoresc alături de copii, iar prețul mediu a unei vacanțe pentru doi adulți și doi copii este, în următoarea perioadă, de 810 lei pentru două nopți, arată un raport publicat, vineri, de reprezentanții unei platforme de rezervări online.

Conform Travelminit.ro, în topul celor mai căutate destinații stațiunile montane au o pondere de 29% în preferințele române, stațiunile balneoclimaterice de 23%, urmate de marile orașe (21%) și de zona secuimii (9%).

În ierarhie și-au făcut loc destinații noi, precum: Rimetea (județul Alba), Breb (județul Maramureș), Cârța (județul Sibiu) – sate românești care oferă amintiri și povești memorabile.

„Există, de asemenea, și câteva aspecte de luat în calcul atunci când vine vorba de organizarea unei vacanțe cu cei mici. Turiștii se orientează către unități de cazare dotate cu locuri de joacă pentru copii, grădină, dar și diferite facilități de divertisment (board games, terenuri de tenis, mese de ping-pong etc.). Foarte importantă este și distanța dintre unitatea de cazare și principalele atracții din zona aleasă, familiile căutând locuri care oferă acces rapid către punctele de interes, pentru ca micuții să nu se plictisească în mașină”, se precizează în raport.

De asemenea, turiștii care călătoresc alături de copii se cazează cel mai des în hoteluri (în proporție de 41%). Pe a doua poziție în topul unităților de cazare cu cele mai multe rezervări efectuate de familii se află pensiunile (36%), urmate de case de oaspeți, apartamente și vile.

În ceea ce privește tarifele din următoarea perioadă, prețul mediu pentru doi adulți plus doi copii este de 810 lei/două nopți/unitate de cazare. În cazul unui sejur de trei nopți, cazarea în aceeași configurație este de aproximativ 1.020 de lei.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține peste 8.000 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării.

Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.