Politică

Roman laudă activitatea lui Drulă, dar nu și a Ioanei Mihăilă de la Sănătate

Cătălin Drulă, în vizită pe Autostrada Sebeș-Turda (fotografie de arhivă)

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Florin Roman, a susținut, luni, că lista de miniștri pe care a depus-o la Parlament Dacian Cioloș putea conține nominalizări mai bune și a anunțat că liberalii vor lua o decizie luni seara, într-o ședință a Biroului Executiv, privind conduita la audierile din comisii și la plen.

„Sunt acolo oameni care au rezultate în fruntea unor ministere, sunt oameni care au dezamăgit, din punctul meu de vedere. Se putea să avem parte de nominalizări mai bune, dar, repet, am văzut acolo cazul domnului Drulă, care mie mi-a plăcut ca activitate, în fruntea Ministerului Transportului, dar o văd acolo și pe doamna Mihăilă care nu mi-a plăcut deloc la Ministerul Sănătății. Am dat doar două exemple. (…) Noi vom avea ședință în această seară, un Birou Executiv Central al PNL, și vom lua decizia despre modul în care ne vom comporta ca și parlamentari la audierile în comisii și la votul în plen. Deja lucrăm pe propriile comisii, am inventariat Programul de guvernare a celor de la USR cu care au venit în Parlament. Colegii noștri deja fac observații fiecare pe domeniul lui de specialitate. Sunt colegi care, după ce vor lectura acest program, vor pune întrebări”, a declarat Roman, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, „inclusiv Dacian Cioloș recunoaște că vine în Parlament cu un Guvern care nu se bucură deocamdată și de o majoritate”.

„Cutuma PNL este aceea de a propune ca premier, atunci când putem forma o majoritate, pe președintele partidului”, a completat el.

Întrebat dacă alegerile anticipate ar fi o soluție, Roman a spus: “Din punctul meu de vedere, soluțiile trebuie să fie ieri. Adică nu putem să ne ducem din criză în criză politică. Dacă vom avea anticipate, le vom avea undeva probabil în primăvara anului viitor. Ce se întâmplă până atunci?”

„Avem nevoie ca de aer de un Guvern cu puteri legitime. Responsabilitatea PNL este de a guverna și de a găsi soluții la problemele oamenilor. (…) Soluția ar fi, din punctul meu de vedere, un guvern format în jurul PNL și, în primul rând, mi-aș dori ca acest Guvern să fie susținut de USR și de către cei de la UDMR, așa cum am început”, a menționat deputatul PNL de Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.