Educație

Șase unități de învățământ din județul Alba, integral în on-line

Două colegii, două licee și două școli generale din județul Alba, respectiv din Alba Iulia, Aiud și Cugir, funcționează cu toate clasele în sistem on-line, o altă școală generală din Alba Iulia având în scenariul 1 doar clasele din învățământul primar, potrivit informațiilor transmise luni, Agerpres, de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba.

Astfel, în săptămâna 18 -22 octombrie, prin hotărârea Consiliului de Administrație al ISJ Alba, sunt în scenariul 2, dar cu toate clasele în sistem on-line, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir, Școala Gimnazială Nr.3 Cugir și Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

De asemenea, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia are doar clasele din învățământul primar cu prezență fizică la cursuri.

Din celelalte 145 de unități de învățământ din județ, sunt în scenariul 2, parțial, 55 de grădinițe, școli și licee, iar în scenariul 1 se află 83 de unități școlare.

Din informațiile transmise de unitățile de învățământ, la nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, 313 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate în 235 de clase din unitățile de învățământ. În rândul angajaților, 142 de persoane au fost testate pozitiv, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Alba, Gabriela Gâlea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.