Politică

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit al Parlamentului

Sediul Parlamentului României

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului.

Au votat înregistrate 88 de voturi „pentru” și 184 „împotrivă”. Votul a fost secret cu bile.

Pentru ca guvernul propus să fie învestit de Parlament era nevoie de minimum 234 de voturi „pentru”.

Parlamentarii au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă, a declarat Dacian Cioloș după ce Parlamentul a respins prin vot Cabinetul propus de acesta.

„Am discutat și parlamentarii au discutat despre soluții, dar au respins singura soluție pe care au avut-o pe masă, pentru că exact cei care ne acuzau pe noi și mă acuzau pe mine că blocăm găsirea unei soluții prin faptul că am venit astăzi în Parlament cu o propunere de guvern și de program de guvernare sunt exact cei care au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm. (…) USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea unei soluții, însă e important ca și celelalte forțe politice să-și asume responsabilitatea pentru mai ales ceea ce nu au făcut, fiindcă au stat pe margine”, a declarat Dacian Cioloș.

El a adăugat că, din acest moment, „mingea” se întoarce în terenul președintelui Klaus Iohannis.

„Vom vedea care sunt propunerile dânsului. Nu discutăm și nu comentăm tot felul de speculații ipotetice despre ce ar putea să facă un partid sau altul pentru că singurul lucru pe care l-am constatat în aceste zile este că au stat deoparte, nu și-au asumat responsabilități și așteptăm să vedem în ce fel își asumă soluții adevărate, însă, din punctul nostru de vedere (…) soluțiile înseamnă în primul rând asumare. Nu am văzut asumarea până acum, sperăm să o vedem de acum înainte”, a declarat Cioloș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.