Social

Cluj-Napoca. Un britanic care a refuzat să poarte masca a fost debarcat din avion și amendat

Un bărbat de 43 de ani, cetățean britanic, a fost debarcat dintr-un avion care pleca de la Cluj spre Londra și amendat cu 2.500 de lei, după ce a refuzat să poarte masca de protecție anti-CoViD-19.

„În data de 18 octombrie, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Cluj au fost solicitați de către autoritățile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a unei companii aeriene ce urma să decoleze spre Londra. Comandantul aeronavei a informat Poliția de Frontieră că a declanșat procedura specifică de debarcare a unui pasager care a manifestat un comportament necorespunzător la bordul avionului. Bărbatul în cauză, cetățean britanic, în vârstă de 43 de ani, a refuzat să poarte masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Conform procedurilor, polițiștii de frontieră au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare și sancționarea contravențională a celui în cauză cu amendă de 2.500 de lei”, se arată într-o informare de miercuri a Poliției de Frontieră.

Potrivit martorilor oculari, avionul a întârziat din cauza incidentului, iar pasagerii au aplaudat când persoana respectivă a fost scoasă din avion.

„În seara de 18 octombrie, cam în jurul orei 20,30, toată lumea era îmbarcată și gata de pornire pentru zborul Ryanair spre Londra. Pilotul ne-a anunțat că vremea este nefavorabilă și că probabil o să avem întârzieri. Avionul părea gata de decolare, însă noi încă așteptam. (…) Lumea își pierde răbdarea, iar un domn aflat în apropierea celor trei spune pe un ton răstit: ‘haideți dom-le, puneți-vă masca, țineți un avion întreg pe loc!’. Atunci am realizat că avionul nu pornea din cauză că domnul respectiv refuza să poarte o mască. Între timp, una din însoțitoarele de bord a trecut pe la restul pasagerilor să îi liniștească, spunând că poliția a fost sesizată și că în curând îl vor da afară dacă va refuza în continuare să respecte legea. Își face apariția și un echipaj de poliție, care în prima fază încearcă să îl convingă pe bărbat să își poarte masca, dar după câteva refuzuri, l-au poftit afară din avion pe la ora 21,20, moment în care toată lumea a aplaudat, fericită că poate porni la drum”, a declarat un pasager din avionul respectiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.