Social

Președintele Klaus Iohannis anunță instituirea de restricții. „Vaccinarea este soluția”

Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o ședință de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de CoViD-19, că singura soluție este vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, anunțând că este nevoie de impunerea de restricții.

„Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, sigura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a arătat că acest lucru este demonstrat de situația din alte state.

„Știu că sunt mulți care vă spun că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat, pandemia, practic, nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă din varii motive la vaccinare, suntem în plin val pandemic, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic. Deci, dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie vaccinați-vă, dacă vreți să nu ajungeți la spital și să nu ajungeți la terapie intensivă, vaccinați-vă”, a explicat președintele.

El a mai transmis românilor să nu-i creadă pe cei care îi mint că vaccinul anti-CoViD ar fi periculos.

„Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de boală și scăpați cert de forme grave de boală, iar noi, ca și societate, scăpăm odată de această pandemie. Până atunci, până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili”, a spus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.