Sănătate

Bebeluș de 16 zile diagnosticat cu CoViD-19, internat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Fotografie de arhivă

În Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe sunt internați 80 de pacienți suspecți sau diagnosticați cu CoViD-19, printre care și doi bebeluși, unul în vârstă de numai 16 zile, informează conducerea instituției.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat miercuri că la secția de Pneumologie sunt internați trei pacienți suspecți de CoViD-19, iar dintre cei 77 de pacienți confirmați pozitiv, 66 sunt tratați la secția de Boli Infecțioase, doi la Chirurgie CoViD și nouă la ATI.

Potrivit managerului, 97% dintre pacienții diagnosticați cu CoViD-19 sunt în stare gravă şi majoritatea necesită suplimentare de oxigen.

„Doi pacienți se încadrează în grupa de vârstă de 0-9 ani și unul în categoria de 10-18 ani. Cred că am înregistrat cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus, avem un nou născut de 16 zile, iar starea lui este în prezent stabilă. Și mama lui este pozitivă și este îngrijită alături de nou-născut. Avem și un alt caz, un bebeluș de trei luni de zile, la fel, starea lui este stabilă (…). La secția de Terapie Intensivă avem în total nouă cazuri, dintre care trei în stare critică și intubați, patru cu mască de oxigen sub presiune și doi cu oxigen (…). Din totalul celor 77 de pacienți, șapte sunt vaccinați împotriva noului coronavirus, respectiv patru internați la Infecțioase CoViD și trei la ATI”, a declarat Andras Nagy Robert.

Managerul a mai menționat că în ultima săptămână s-au înregistrat în spital zece decese în rândul pacienților cu CoViD, șase femei și patru bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 81 de ani. Aceștia sufereau și de alte boli, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet II, insuficiență cardiacă cronică, insuficiență hepatică, obezitate, cancer, schizofrenie, demență.

Andras Nagy Robert a precizat că la Spitalul de Cardiologie din Covasna sunt internați la ora actuală 89 de pacienți cu CoViD-19, la Spitalul din municipiul Târgu Secuiesc – 18 pacienți, iar la Spitalul din Baraolt – nouă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.