Sănătate

Directorul DSP Alba: Alegeți să vă vaccinați, încă mai e timp, dar nu mult

Alexandru Sinea (fotografie de arhivă)

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, le solicită oamenilor să se documenteze din surse credibile și să se vaccineze, acesta opinând că situația este mai mult decât alarmantă.

„Suntem în al 12-lea ceas și încă mai putem lua măsuri pentru a evita un dezastru. Văd și eu, la fel ca și voi, că mediul online și rețelele de socializare sunt invadate de teorii ale conspirațiilor, de fel și fel de mesaje antivacciniste, de oameni care confundă dreptul la opinie cu dreptul de a dezinforma, de a clama și susține bazaconii lipsite de vreun fundament științific. Înțeleg, până la un anumit punct, reticența oamenilor față de instituțiile statului și nu o să contest niciodată libertatea de exprimare a oamenilor. Cred însă că, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim responsabili și raționali”, a scris, miercuri, într-o postare pe Facebook Alexandru Sinea.

Directorul executiv al DSP Alba a adăugat că el a ales să aibă încredere în oamenii de știință care spun că vaccinul este sigur și că este singura cale de a trece mai ușor prin pandemie.

„Mai departe de asta, vă pot spune ceea ce văd zi de zi cu ochii mei. Situația este mai mult decât alarmantă. Unitățile medicale sunt pline, iar cadrele medicale sunt mai mult decât suprasolicitate. Respectați măsurile de igienă și distanțare. Dar, mai ales, alegeți să vă vaccinați”, a subliniat Sinea.

Potrivit acestuia, vaccinarea reduce riscul de a ajunge la spital și e cea mai bună șansă de a trece cu bine peste această pandemie.

„Dacă cei mai mulți dintre noi vor alege să creadă teorii ale conspirației în locul datelor științifice, să creadă că știu ei mai bine decât specialiștii, pentru că au citit te miri ce postare a nu știu cui, dacă nu vom alege cu toții să ne vaccinăm și să respectăm regulile și indicațiile specialiștilor, sistemul sanitar va claca. Iar atunci vom rămâne și fără ultima linie de apărare. Vă rog, documentați-vă din surse credibile. Vă rog, alegeți să vă puneți încrederea în specialiști și să vă vaccinați! Încă mai e timp, dar nu mult”, susține directorul executiv al DSP Alba.

Un număr record de noi cazuri – 450 – și de decese din cauza CoViD – 16 – au fost anunțate miercuri în Alba, județ unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este de 8,79 la mia de locuitori, cu un total de 3.292 de îmbolnăviri în ultimele 14 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.