Social

A fost lansată varianta web a aplicației prin care sunt verificate certificatele CoViD-19

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat vineri că a lansat versiunea web a aplicației prin care pot fi verificate certificatele digitale UE privind CoViD-19.

„Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind CoViD-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicației este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română și engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului”, se precizează într-un comunicat al STS transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după CoViD-19 sau deține un test negativ.

STS reaminteşte că aplicația Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reține datele de pe certificatele verificate.

Totodată, STS precizează că, pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind CoViD-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind CoViD, pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de CoViD-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.