Administrație

DSP Alba cere spitalelor să suplimenteze paturile destinate pacienților cu CoViD-19

Sute de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt spitalizați în Alba, iar pe fondul creșterii numărului de cazuri Direcția de Sănătate Publică (DSP) a solicitat spitalelor din județ suplimentarea numărului de paturi destinate tratării persoanelor cu forme medii de boală, precum și suplimentarea numărului de paturi ATI în spitalele din Alba Iulia, Aiud și Blaj.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Agerpres, de către DSP Alba, în total sunt internați cu CoViD-19 în spitalele din Alba un număr de 358 de adulți și 5 copii.

Dintre aceștia, 37 de adulți sunt în ATI, 13 fiind intubați. Un număr de 40 de pacienți sunt cu ventilație non-invazivă,116 sunt cu flux de oxigen scăzut, 130 cu flux de oxigen ridicat, iar 112 nu necesită oxigen suplimentar.

„DSP Alba a solicitat unităților sanitare din județ, pe fondul creșterii numărului de cazuri CoViD-19, suplimentarea numărului de paturi destinate tratării pacienților cu forme medii de boală, precum și suplimentarea numărului de paturi ATI în cele 3 unități sanitare de nivel I din județ (Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Municipal Aiud și Spitalul Municipal Blaj)”, se menționează în comunicat.

Potrivit DSP Alba, prima unitate sanitară care a răspuns solicitării a fost Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, care va suplimenta vineri cu încă 5 paturi ATI.

În urmă cu o lună și jumătate, în spitalele din Alba erau internați cu CoViD-19 doar 19 pacienți, din care 2 la ATI.

Numărul de paturi alocate pacienților cu CoViD-19 în spitalele din Alba era în 8 septembrie de 180, din care 6 la ATI și 12 destinate terapiei acute. DSP transmitea atunci că, în situația de recrudescență a cazurilor, numărul total de paturi ar putea crește până la 414, din care 12 la ATI și 4 pentru terapie acută.

În Alba sunt în prezent peste 3.300 de cazuri de CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.