Social

Noi restricții. Certificatul verde devine obligatoriu pentru aproape orice activitate

Nunțile și botezurile vor fi interzise chiar și pentru persoanele vaccinate începând de luni, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Certificatul verde, obligatoriu cu excepția magazinelor și farmaciilor.

Certificatul verde devine astfel obligatoriu de luni în aproape toate locurile.

„În afară de magazinele alimentare, de farmacii, în toate celelalte instituții, și în instituții publice pentru toți vizitatorii care se duc în administrația publică centrală și locală. Și în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajați – pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, la Digi 24, conform hotnews.ro.

Această măsură va fi impusă doar vizitatorilor, nu și angajaților.

„Pe partea de evenimente private – nunți, botezuri și orice fel de evenimente va fi o interdicție totală. Aici și cei care sunt vaccinați sau au certificatul verde vor fi supuși la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reușit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunți botezuri, onomastică, orice altceva, că e spațiu închis sau deschis.

La partea de spații cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinați și este în discuție să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. Aici mai comportă discuții, dar se va permite doar pentru cei vaccinați”, a mai spus Cseke Attila.

Carantina de noapte rămâne valabilă doar pentru persoanele nevaccinate, cu excepția celor care merg ori se întorc de la locul de muncă și au o adeverință în acest sens, precum și pentru urgențele medicale.

Ședința CNSU pentru a se decide concret restricțiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00, iar la ora 14.00 este programată ședința de Guvern.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.