Educație

Școlile ar putea rămâne închise și după vacanță. Arafat: „Nu există nicio garanție, nu știm cum va evolua”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că nu există o siguranță că elevii se vor întoarce la școală după cele două săptămâni de vacanță.

Șeful DSU a precizat că după zece zile va exista la nivel național o nouă evaluare a evoluției situației epidemiologice.

„Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU, la Digi24.

Întrebat de ce s-a optat pentru vacanță de două săptămâni și nu pentru școală online, Raed Arafat a răspuns că au avut loc discuții cu experții de la Ministerul Educației și s-a decis că soluția mai bună ar fi ca toți elevii să intre în vacanță.

„S-a preferat soluția asta (vacanță pentru două săptămâni) compensând ulterior zilele date pentru vacanță, decât să fie online și să fie o discrepanță între accesul la online și seriozitatea și toate acestea. Au fost niște discuții care au fost stabilite mai ales de experții de la Ministerul Educației că asta ar fi soluția mai bună”, a transmis Raed Arafat.

Toți elevii intră în vacanță începând de luni, 25 octombrie pentru două săptămâni. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Potrivit lui Raed Arafat, creșele vor rămâne deschise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.