Sănătate

Majoritatea vaccinate timp de două zile în județul Alba au făcut prima doză sau J&J

Majoritatea persoanelor care s-au vaccinat anti-CoViD vineri și sâmbătă în Alba au făcut prima doză din vaccinul de la Pfizer sau Moderna sau pe cel de la Johnson&Johnson, administrat în doză unică, potrivit datelor transmise, duminică, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, dintre cele aproximativ 5.000 de persoane care s-au imunizat vineri și sâmbătă în Alba, 2.415 au făcut prima doză, iar 1.136 serul de la Johnson&Johnson.

Potrivit DSP Alba, vineri s-au vaccinat cu prima doză 1.039 de persoane, iar sâmbătă numărul acestora a crescut la 1.376. De asemenea, au ales să se vaccineze cu serul administrat în doză unică de la Johnson&Johnson 612 persoane, respectiv 524 de persoane.

A doua doză de vaccin s-a administrat la 172, respectiv la 117 persoane, adică la 289 de persoane. Doza a treia a fost făcută de 569, respectiv 362 de persoane, în total 931.

Spre comparație, în urmă cu circa zece zile, numărul total de vaccinări pe județ a fost de aproximativ o mie. Potrivit DSP Alba, în 13 octombrie s-au administrat 1.100 de doze, din care 467 au făcut doza booster.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Alba este de peste 10 la mia de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.