Social

Mitropolitul Ardealului, de Ziua Armatei: În ciuda tuturor necazurilor, să avem curaj bărbătesc

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza (fotografie de arhivă)

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a declarat luni, cu ocazia Zilei Armatei Române, că ar trebui „să avem curaj bărbătesc pe care să-l împrumutăm de la această oaste specială”, în ciuda tuturor necazurilor și încercărilor, potrivit site-ului oficial al mitropoliei.

„În această zi de cinstire a Armatei Române am înălțat o rugăciune de mulțumire adresată lui Dumnezeu pentru toate binefacerile care au venit asupra slujitorilor acestei instituții. Lor le transmitem acum urările de bine, ani mulți și binecuvântați pentru ca noi să avem liniște, încredere și mai ales speranță într-un viitor mai bun și într-o liniște deplină. Şi pentru ca sărbătoarea să fie împlinită ne-am amintit de cei care stau la temelia tuturor realizărilor noastre și a vieții pe care o trăim noi, eroii noștri. În ciuda tuturor necazurilor și încercărilor, să avem curaj bărbătesc pe care să-l împrumutăm de la această oaste specială pusă spre paza noastră, a tuturor. Mulți ani tuturor celor ce ostenesc astăzi în Armata Română!”, a spus ierarhul.

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și locțiitor de Episcop al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a participat luni la ceremonia organizată în fața Cercului Militar din Sibiu pentru a sărbători Ziua Armatei Române. Ierarhul a săvârșit o slujbă de mulțumire și de binecuvântare a militarilor care ostenesc necontenit pentru apărarea țării, precum și un parastas pentru toți eroii și soldații căzuți pe câmpul de luptă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.