Economie

CNAIR, pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” solicită conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) eliminarea inechităților salariale și încadrarea corectă în grila de salarizare a angajaților.

„Ne confruntăm cu situații în care un inginer de drumuri de la o Secție de drumuri a Regionalei Moldova este încadrat cu minimul din grilă, adică 3.531 lei (salariu brut), iar la CNAIR Central, un alt inginer de drumuri, cu aceeași experiență în domeniu, este încadrat cu maximul din grila 6586 lei (salariu brut)”, afirmă sindicaliștii.

Astfel, sindicatul reprezentativ al CNAIR solicită conducerii o remunerare reală a muncii prestate, eliminarea inechităților salariale și a criteriilor subiective de încadrare salarială (filiere politice, cunoștințe, relații etc.). În grila de salarizare din contractul colectiv de muncă se pot vedea limitele, minime și maxime, de salarizare stabilite. Ele sunt structurate pe fiecare meserie, condiții de studii și funcție. În mediul online se prezintă ”situații scandaloase” cu angajați ai CNAIR care primesc salarii sau sporuri mari.

În fapt, aceste salarii „scandaloase” le întâlnim la personalul TESA din structurile centrale ale CNAIR, nicidecum în teritoriu, unde inginerii sau contabilii muncesc pe un salariu net cuprins între 2.200-3.000 de lei pe lună, se mai arată în comunicat.

Sindicaliștii mai spun că, „deși toate aceste probleme sunt aduse la cunoștința conducerii/conducerilor de până acum din fruntea CNAIR S.A., niciodată nu s-au făcut pași spre rezolvarea lor”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.