Mozaic

Liniște. Toamnă, pandemie și poezia unei alte zile petrecute în spital

Un text cu un vădit suflu poetic a fost postat de medicul Radu Checicheș – și apoi preluat și de contul de socializare al Spitalului Municipal din Aiud –, care trece în revistă felul în care sunt trăite zilele într-un spital care tratează bolnavii de CoViD.

Iată textul integral, fără alte comentarii:

Dincolo de discuții, de certuri, de politică, de vaccin… dincolo de soarele blând al acestei toamne aurii… dincolo de toate e…. liniștea. Liniștea albului pereților. Liniștea cuminte a costumelor de cosmonaut. Liniștea surdă a măștilor de oxigen. Liniștea mecanica a preparării perfuziilor. Liniștea indiferenta a pulsoximetrelor care își asteapta rândul rabdătoare in cutii. Liniștea luminii de neon. Linistea medicamentelor din rafturi. Liniștea mincinoasa din ochii asistentelor, a infirmierelor și a medicilor.
Liniștea rece, care ascunde în măruntaiele ei… neliniștea.
Neliniștea tulburătoare din sufletul bolnavilor. Neliniștea neagră a nopților interminabile. Neliniștea din inima celor de acasă. Neliniștea telefoanelor care sună fără încetare. Neliniștea din mintea noastra, a tuturor! Neliniștea dureroasa a gândurilor. Neliniștea perfidă a necunoscutului…
Frumoasă toamnă aurie de afară…
Frunzele care tremura inca in copaci… scuturate de câte o pala de vânt.
Și doar o zi, o mică și neînsemnată zi, care a mai trecut, pe secția de Interne Covid a Spitalului Municipal Aiud.

Foto și text: https://www.facebook.com/radu.checiches

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.