Economie

Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi Ok-ul Consiliului UE

PNRR-ul României a primit în această dimineață avizul favorabil al Consiliului UE, alături de planurile Finlandei și Estoniei, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

Acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență #MRR, de 3,8 miliarde de euro, precizează europarlamentarul român.

„Acum o lună, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, cu ocazia vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București. Următorul pas, conform regulamentului, a fost ca reprezentanții Comisiei să transmită planul aprobat către Parlamentul European și către Consiliul UE, pentru analiză, și să primească decizia Consiliului UE”, explică Pîslaru.

Odată cu avizul Consiliului UE, PNRR român este adoptat formal și gata de implementare, a mai spus europarlamentarul.

„Îndrăznesc să sper că se va găsi înțelepciune la nivel de guvern și chiar de Parlament pentru ca reformele din PNRR să se concretizeze și să nu mai apară interpretări politice. Neîndeplinirea reformelor poate bloca partea de investiții”, a avertizat politicianul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.