Economie

Administratorul unei săli de jocuri de noroc, amendat pentru că a permis accesul unor clienți nevaccinați

Administratorul unei săli de jocuri de noroc care a permis accesul în interior unor persoane care nu dețineau certificatul verde CoViD-19 a fost amendat cu 2.000 de lei de către polițiști, potrivit unui comunicat transmis vineri de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Polițiștii din Alba au continuat, conform sursei citate, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19. Au fost verificate astfel, în decurs de 24 de ore, 824 de persoane aflate în carantină și 1.348 aflate în izolare.

La acțiunile punctuale au participat 106 polițiști, care au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificării modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Echipele de control au depistat și sancționat 40 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat restricțiile de deplasare.

„Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare care a avut loc pe raza municipiului Aiud și a secțiilor de poliție rurală arondate, au fost legitimate 124 de persoane și verificați 37 de operatori economici (restaurante, cafenele, baruri și magazine neesențiale). Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care 9 la Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, și una, în valoare de 2.000 de lei, administratorului unei săli de jocuri de noroc care a permis accesul în interior unor persoane care nu dețineau certificatul verde CoViD-19”, se menționează în comunicat.

Conform informațiilor transmise vineri de către Direcția de Sănătate Publică Alba, au fost înregistrate în județ 279 de noi cazuri de CoViD-19, precum și 6 decese cauzate de complicațiile provocate de noul coronavirus, toate la persoane nevaccinate și cu comorbidități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.